2020 – här kommer jag!

Då var det dags igen, att planera vad man ska hitta på för äventyr under 2020 och vi börjar med att titta tillbaka på hur det gick för det här året.

Vi kan nog konstatera att det gick åt skogen, har nog aldrig haft en så röd tankekarta, någonsin! Att jag fick med Hällingsåfallet var ju bara tur. Men mer om året som har varit kan ni läsa här.

Jag väljer istället att blicka framåt och se det positivt på det år som kommer och hoppas på att hälsan är med en!

Vad jag har strukit direkt är utställning och att bli medlem i Naturfotograferna. Anledningen är att jag vill inte sätta alltför stor press på mig själv och bli besviken för att jag inte lade tillräckligt med energi på det. Men webbutiken ska upp nästa år, behöver fixa lite testutskrifter i olika storlekar och bilder så att jag vet vilka format som fungerar. Denna gång blir det också en kalender, jag har tillräckligt med bilder för att kunna täcka alla 12 månaderna så det borde inte vara några problem. Sen blir det projekt med Nendoroid Link, som jag skrev i föregående blogginlägg, och försöka placera honom i olika miljöer och även testa Brenizer panorama på honom i den miljön han befinner sig i. Det lär också bli en del fokusstackning för att få så hög skärpa som möjligt av honom och förhoppningsvis även Zelda. Hon ska bara införskaffas.

Sen ska det fotas vinterlandskap så det står härliga till! Förutsättningen att vi får en bra vinter. Jag ska försöka fota en del i Nätra Fjällskog och få med snötyngda träd i den blå timmen samt i fullmånens ljus. Har jag tur så kan det även bli norrsken i samma stuk, men det återstår att se. Har redan planer på att fota lite överallt när det gäller vinterlandskap.

Nu har jag skrivit upp ett flertal vattenfall och de flesta av dem blir i och med att jag och familjen åker till Stekenjokk i augusti (barnen älskar platsen och de längtar redan dit). Dessutom ska vi åka till Tännforsen i juni och tar även Ristafallet längs vägen. Så det lär bli mycket vattenfallsbilder under sommaren.

Under 2020 ska jag åtminstone försöka besöka några naturreservat och fota lavskrikan, smålommen och andra fåglar och djur som finns där. Om allt blir som det är tänkt så ska jag hyra en fullformatskamera en vecka i juni och fota Slåttdalsskrevan, solnedgång på 170-300 m ö h samt Tännforsen och Ristafallet. Det ryktas nämligen att Canon ska lansera en ny spegellös fullformatskamera i februari som har en 75 MP sensor och det kan bli spännande att få testa den under sommaren. Det kommer definitivt ge fler bilder än när jag hyrde Canon EOS R, jag hade väldigt lite tid till att fota med den. Så det blir en fotointensiv vecka om allt går som planerat.

Fotoutmaningarna består av lavskrika, i år igen, och även närbild på bäver samt rådjur och detta är i och med att jag har en ghille suit (lövdräkt) som gör det möjligt för mig att gömma mig för dessa djur. Vid just bäver så blir det att ligga längs åkanten och nästan fota bäverns nivå när den simmar i vattnet. Kommer bli oerhört spännande att få se det djuret på några få meters avstånd.

Mycket mer planerar jag inte för nästa år, jag väljer att ta det lugnt och som vanligt så är inget av detta något som jag måste hinna med under 365 dagar utan jag tar det jag hinner och återkommer igen innan jul nästa år och berättar hur det gick, vilka platser som jag gärna återkommer till och vilka jag inte gör det. För i år var det ingen mening att gå igenom det eftersom det inte har varit något toppen år precis.

Hursomhelst.

Jag önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

För 2020, här kommer jag med kameran i handen!

Nästa En etisk tanke kring Skylums Luminar 4

Lämna en kommentar