Min inaktivitet på bloggen

Normalt sett brukar jag publicera minst ett inlägg varje månad, men nu har det varit stiltje i två månader och jag vill be lite om ursäkt för det. Jag har haft fullt upp med annat och jag tänker förklara lite om vad försiggår kring min fotografering och mitt liv just nu.

Uteblivna inlägg

En anledning till att det inte har blivit några nya inlägg är för att jag har inte riktigt kunna hitta en röd tråd för att berätta om mina utflykter. Det jag främst tänker på är mina utflykter i vintras till Nätra Fjällskog och dess omnejd. Jag fick många vinterbilder som påminner om skogarna i fjällen, men att få ned det i text har varit svårt och till sist så gav jag upp tanken.

Jag fotade lavskrikan för ett tag sen, en fågel som jag har längtat efter att få fotografer och lyckades få göra det utanför Malå. Det är en speciell händelse som egentligen borde ha resulterat i ett eget inlägg. Dessvärre så har det inte blivit det heller.

Min norrskensbild över Örnsköldsvik, den bilden har inte riktigt fått den spridning som jag hade hoppats på och jag fick även kritik för den bilden om att den skulle vara ”photoshoppad”, det vill säga att jag hade klistrat in norrskenet över staden. Bilden är äkta och min tanke var att jag skulle förklara hur bilden var tagen och dessutom berätta mer om varför man inte kan se norrsken över städer. Jag påbörjade skriva på den men blev aldrig klar.

Nyhetens behag har ju lagt sig lite gällande dessa inlägg, men man vet aldrig. Att berätta om lavskrikan går ju att göra närsomhelst, men att visa upp tio iskalla vinterbilder mitt i den annalkande sommaren kanske inte är det mest uppmuntrande, med tanke på hur kall den här våren har varit.

Den nya kameran

Jag har ju köpt en ny gemensam kamera till mig och min fru. Vi uppgraderade från Canon EOS M50 till en Canon EOS M6 MKII och jag har fotat en hel del med den sen ett tag tillbaka. Jag har dessvärre inte skrivit något inlägg om denna och det är mest för att jag har inte riktigt kommit överens med alla dess funktioner än och att det är för tidigt för att ge ett utlåtande. Men det lär komma under sommaren.

Fotoskolan

Jag gick ut i mars om att jag skulle starta en fotoskola och det har varit knäpptyst sen dess. Detta är ett tidskrävande projekt och det måste också bli bra. Jag har gjort ett första utkast för vad behöver jag för att fota landskap och är halvvägs igenom samma ämne för fåglar. Härnäst är det djur som gäller och därefter kommer jag publicera detta på hemsidan och fylla på med fler ämnen framöver. Jag kan inte säga när denna fotoskola kommer att publiceras, men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge.

Webbutiken

Detta är något jag skäms mest över, jag har inte publicerat några nya bilder i butiken och varit dålig på att marknadsföra den. Det kommer dock hända saker med detta framöver, så håll ut.

Fotoprojektet

Jag har ju nämnt om ett fotoprojekt också som jag hoppas på att kunna komma igång med att skriva om nästa år. Jag ska nog lägga på ett år eller två på det. I stort sett så har jag samlat ihop mycket av den informationen som jag vill ha, men bilderna saknas. Om jag kommer hinna ta den mängden bilder som jag behöver i år är osäkert och jag har också varit dålig på att fara ut under vårvintern för att fota en del av de motiven som jag vill ha. Har varit väldigt morgontrött och det är troligen på grund av att konstant jobba hemifrån har satt min normala dygnsrytm ur spel och helt enkelt gjort mig tröttare.

Upptagen med annat

Största orsaken till bristen på inlägg är nog på grund av att jag inte riktigt har haft tiden som krävs för att skriva dem. Jag har andra sysslor att göra och har fullt med att renovera en verkstad. Sen ett halvår tillbaka tog jag upp ett gammalt intresse, nämligen trähantverk, och jag har arbetat på saker till mina barn och just nu har jag arbetat på att få ordning på verkstaden med nytt golv och framöver även nya väggar. Under sommaren kommer jag arbeta på att få till nya arbetsbänkar och komma igång med att bygga nya saker, dels till mig själv men även till familjen. Det handlar om mindre möbler och lite annat. Hantverk är ett sätt för mig att kunna vara kreativ när jag inte kan fota och dessutom inte vill vara bunden till en dator.

Föregående Abode's AI-uppskalningsverktyg Super Resolution
Nästa Skuleskogen och Slåttdalsskrevan

Lämna en kommentar